Termékek Menü
   

KUKTA - GYORSFÖZŐ

Kukta, gyorsfőző
Miért kuktában főzzünk? A kuktával időt, vizet, energiát spórolunk, továbbá több vitamint és nyomelemet őriz meg az étel a kuktában való főzés során.
A kukta vastag falú, szorosan zárható edény, mely a forralás alatt keletkező vízgőzt 100%-ban magában tartja, ezzel felgyorsítva a főzési folyamatot. A kuktában lévő gőz hőfoka legalább 120°C, melyben könnyen párolódnak és főnek meg az ételek, melyek íze jobban megmarad, mivel nem lúgozódnak ki. Használatakor ügyeljünk arra, hogy legalább 1,5 dl vizet öntsünk bele, de soha ne legyen a fazék 2/3-ánál több benne, mert akkor a gőz nem tud megfelelően mozogni. Minden használat előtt meg kell győződni arról, hogy a kuktánk fedele szorosan illeszkedik-e a fazékhoz, nincs-e meglazulva, vagy megrongálódva a tömítés. A kuktafazekat csak gondos lezárás után helyezzük a tűzhelyre, és a legmagasabb hőfokra állítsuk. A sípolás jelzi a forrás kezdetét, ezután takarékra kell állítanunk a tűzhelyet. Főzés közben a kuktát nem nyitjuk ki, így nem tudhatjuk, hogy mikor lesz tényleg kész a benne főtt étel. A húsféléket pirítsuk körbe a főzés előtt. A zöldségeket külön párolórácson főzzük, hogy ne érjenek a vízbe. A főzés végeztével vegyük le a tűzhelyről a kuktát, de ne próbáljuk meg kinyitni, maximum a szelepnél engedjük ki a gőzt, de az edényt hagyjuk kihűlni. Hideg vízbe állítva vagy azt folyatva rá gyorsíthatjuk a lehűlést.
Nézet:
Rendezés:
Raktáron
14.480 Ft 8.990 Ft
Raktáron
21.990 Ft 14.990 Ft
Raktáron
16.890 Ft 9.990 Ft
Raktáron
13.280 Ft 8.990 Ft
Raktáron
18.990 Ft 12.990 Ft
Raktáron
12.840 Ft 8.990 Ft
Raktáron
12.850 Ft 8.990 Ft
Raktáron
14.980 Ft 9.990 Ft
Raktáron
27.990 Ft 22.990 Ft
Ár